Glazen aanbouw ‘industrial look’, Zeist

GLAZEN AANBOUW 'INDUSTRIAL LOOK', ZEIST

Het ontwerp betreft een glazen aanbouw aan de achterzijde van een herenhuis uit 1902, de bestaande woning is een gemeentelijk monument. Bij de aanbouw is gekozen voor een contrasterende vorm en materialisering, met veel glas en een ‘industrial look’ als uitgangspunt. De constructie bestaat uit een stalen frame, dat zowel aan binnen als buiten in het zicht blijft. Daarbij is aan de binnenzijde het bestaande metselwerk netjes afgebikt en in het zicht gelaten, als 'exposed brick'. De tuingevels zijn gemaakt van glazen aluminium harmonicapuien, die over de gehele breedte opengezet kunnen worden.

Zo wordt met een nieuwe aanbouw aan de achterzijde de relatie met de tuin versterkt en opent het huis zich naar de groene omgeving.

Start en oplevering: 2015
Bouw: Bouwbedrijf Braamhaar