restylen woning (iov Architecten-HMV)

RESTYLING / UITBREIDING WOONHUIS

Een woning op een ruim kavel in het buitengebied van Breda is compleet gerestyled. Van de oorspronkelijke jaren ’70 uitstraling is niets meer terug te vinden.

Het bestaande metselwerk is wit gekeimd en de buitengevels zijn voorzien van nieuwe houten kozijnen. Aan de straatzijde is de oorspronkelijke rommelige gevelindeling drastisch gewijzigd, waardoor het huis veel meer aanzien krijgt.

Aan de zijkant en achterzijde van het huis is een houten aanbouw met overdekte veranda gerealiseerd. Hierbij is gekozen voor een lichte houtskeletbouwconstructie met houten gevelbekleding.

Om aan te sluiten op het bestaande woonhuis is de kapvorm doorgezet in de uitbreiding. De hoofdconstructie van de uitbreiding bestaat uit houten spanten in het zicht, die door het toevoegen van daklichten, op zonnige dagen een spel van licht en schaduw opleveren. Hierdoor heeft ook het interieur van het woonhuis een totaal andere sfeer en ruimtebeleving gekregen.

Start project: 2009
In dienst van: Architecten HMV