Verbouwing tuinhuis bijgebouw, Breda

verbouwing BIJGEBOUW / REALISATIE EIGEN KANTOOR

Het project betreft een transformatie van een oude schuur tot een stijlvolle kantoorruimte en bergschuur en daarbij een complete reorganisatie van de om de schuur heen gelegen tuin.

Door een klein gedeelte van deze schuur te slopen en er vervolgens een nieuwe houten gevelbekleding omheen te zetten is er binnen en buiten een geheel nieuwe sfeer gecreëerd. Daarbij is door middel van het op een doordachte manier aanbrengen van glasvlakken en doorzichten, de illusie gecreëerd dat de omliggende tuin veel ruimer is.

Het gebouwtje lijkt op het eerste gezicht in niets meer op de oudbouw; een aantal bestaande elementen zijn echter bewust terug te vinden in de nieuwbouw. Zo is van het gat in de gevel, waar vroeger een raam heeft gezeten, een kast gemaakt en onder het daklicht zijn de oude vloerbalken nog zichtbaar, waardoor je gratis een Piet Hein Eek effect verkrijgt.

De houten gevelbekleding bestaat uit Lariks hout, dat onbehandeld is toegepast. Het hout is verticaal, geventileerd aangebracht, waardoor het op natuurlijke wijze zal vergrijzen. Het gebruik van Lariks hout past daarbij binnen het streven naar duurzaam bouwen. Lariks hout is een Europese naaihoutsoort die dankzij duurzaam bosbeheer milieu-neutraal kan worden toegepast.

Start en oplevering: 2011
Bouw: Gert Paans - kunstkasten & timmerwerken