Transformatie tot moderne schuurwoning

Transformatie tot moderne schuurwoning

Het project betreft een volledige metamorfose van een jaren ’80 woonhuis en de hierachter gelegen schuur tot moderne schuurwoning. De oorspronkelijke vorm van de oorspronkelijke bebouwing is ongewijzigd gebleven. Beide volumes hebben echter aan de buitenkant en aan de binnenkant een totaal andere invulling gekregen. De woning is daarbij volledig verduurzaamd en wordt verwarmd met een warmtepomp. De op het zuiden gerichte daken zijn volledig volgelegd met zonnepanelen die voorzien in de benodigde elektriciteit,

De schuur is geheel nieuw opgetrokken met een stalen draagconstructie, die in zijn geheel in het zicht gelaten, samen met de nieuwe gevlinderde betonvloer voorzien van vloerverwarming ontstaat er een industriële sfeer. In deze schuurwoning zijn de woon- en eetkamer gesitueerd. In de schuurwoning is één grote leefruimte gecreëerd, waarin als los centraal element de keuken met entresol is geplaatst.

Met het aanpassen van de gevels van het bestaande woonhuis en het aanbrengen van de donker gebeitste gepotdekselde delen bij de schuur, is op een heel vanzelfsprekende manier een mooi nieuw ensemble ontstaan. Hierbij is aangesloten op de bestaande schuurtypologiën uit de directe omgeving.

Start en oplevering: 2017/2018
Bouw: Bouwbedrijf van Eijk

Fotograaf: René Schotanus