schuurwoning, verbouwing en restyling

schuurwoning, verbouwing en restyling

Het project betreft een volledige metamorfose van een jaren ’80 woonhuis en de hierachter gelegen schuur tot moderne schuurwoning. De oorspronkelijke volumes en dakvormen van de bestaande bouw zijn ongewijzigd gebleven. Beide volumes hebben echter aan de buitenkant en aan de binnenkant een totaal andere invulling gekregen.

Met het aanpassen van de gevels van het bestaande woonhuis en het aanbrengen van de donker gebeitste gepotdekselde delen bij de schuur, is op een heel vanzelfsprekende manier een mooi nieuw ensemble ontstaan. Hierbij is aangesloten op de bestaande schuurtypologiën uit de directe omgeving.

In de oorspronkelijke schuur zijn de woon- en eetkamer gesitueerd, waarbij het uitgangspunt was, dat de schuurwoning een heldere ruimtelijke indeling zou krijgen. Er is uiteindelijk één grote leefruimte gecreëerd, waarin als los centraal element de keuken met entresol is geplaatst. De stalen draagconstructie is in zijn geheel in het zicht gelaten, waardoor er sprake is van een open loft sfeer.

Start en oplevering: 2017/2018
Bouw: Bouwbedrijf van Eijk

Fotograaf: René Schotanus