verbouwing boerderij en schuur

VERBOUWING BOERDERIJ EN SCHUUR TOT LUXE WOONBOERDERIJ

Een ruim honderd jaar oude boerderij en de hierachter liggende schuur in de gemeente Oosterhout is verbouwd tot een moderne ruime woonboerderij met een geheel andere ruimtelijke indeling dan voorheen, maar met behoud van de sfeervolle oude spantconstructies. De woonboerderij heeft 2 gezichten gekregen. De voorgevel van de boerderij is nauwelijks gewijzigd en lijkt nog geheel op de authentieke boerderij. Maar met het verbouwen van deze boerderij heeft de achterzijde wel een geheel ander uiterlijk gekregen; deze doet meer denken aan een modern landhuis. De achtergevel is voor een deel vervangen door glazen puien, om zo het wonen in relatie met de tuin en het boerenachterland te brengen.

Het oorspronkelijke 'middendeel' geheel opengebroken en verbouwd tot ruime woonkeuken. De oude karakteristieke houten spanten zijn door het wegbreken van de eerste verdiepingsvloer geheel in het zicht gebracht. In de ‘deel’ is een nieuwe trap met loopbrug geplaatst, waardoor men de ruimte vanuit verschillende niveaus kan ervaren. Deze loopbrug geeft eveneens toegang tot de oorspronkelijke hooizolder, waar een nieuwe slaapverdieping met dakterras is gecreëerd.

De karakteristieke houten spanten van de boerderij komen des te meer tot zijn recht door de aanwezigheid van het gladde strakke stucwerk, de industriële stalen deuren en de sfeervolle verlichting.

De hiernaast gelegen schuur is ook geheel gerenoveerd en bekleed met donkere gepotdekselde delen. Door aan de tuinzijde de schuur open te breken is een overkapping met sfeervolle lounge plek met open haard gecreëerd.

Dit project is vanaf het schetsontwerp tot aan de uitvoeringstekeningen getekend in een 3D-model. Hierdoor had de opdrachtgever de mogelijkheid het project vanuit elke hoek te bekijken en er nog voor de bouw in rond te wandelen. Zie ook alles in 3D.

oplevering: 2014
Bouw: Bouwbedrijf van Eijk