bureau

shapeimage_6
  Linkedin

over mijn architectenbureau

ID-Architectuur is een architectenbureau in Breda, dat in 2011 door mij, Ida Kramer, is opgericht. Na een studie aan de TU-Delft heb ik de laatste 15 jaar, binnen verschillende architectenbureaus én als zelfstandig architect, een grote verscheidenheid aan projecten tot stand doen komen. Deze ruime ervaring gebruik ik nu in mijn bureau ID-Architectuur, om met een persoonlijke benadering en tegen een concurrerende prijs, u te helpen uw bouwproject te realiseren.

Heeft u nieuw- of verbouwplannen, maar weet u niet hoe u al uw ideeën moet omzetten in een ruimtelijk ontwerp en uiteindelijk in een gebouw? Dan nodig ik u graag vrijblijvend uit voor een kennismakingsgesprek.

Elk ontwerp zal worden uitgewerkt in een 3D model. Hierdoor kunt u als opdrachtgever al tijdens de ontwerpfase virtueel in uw nieuwe of verbouwde huis rondwandelen!

visie

Mijn kwaliteiten liggen in het organiseren van het nieuwe en het re-organiseren van het bestaande.

Een project start bij mij met een grondige analyse van de bestaande plek, de wensen van de opdrachtgever en de historische en sociale context. De combinatie plek en opdrachtgever is uniek, in het uiteindelijke ontwerp wordt dit samengebracht tot een uniek ruimtelijk ontwerp.

Er wordt altijd gezocht naar een aansluiting op de bestaande situatie. Soms is volledige sloop niet noodzakelijk, en kunnen met relatief kleine ingrepen, een gebouw en haar omgeving geheel getransformeerd of gere-styled worden. Bij hergebruik van het bestaande krijg je vaak iets cadeau, dat bij volledige nieuwbouw moeilijk te creëren is.

Projecten van ID-Architectuur kenmerken zich door een heldere, ruimtelijke organisatie, gecombineerd met eigenheid en karakter. Er wordt vaak gewerkt met de elementaire materialen; hout, beton en staal, die op een zorgvuldige wijze worden uitgedetailleerd.

samenwerking

Bouwen doe je niet alleen. Ik heb ondertussen in de regio Breda een breed netwerk van vakmensen en adviseurs opgebouwd, waarmee tijdens het ontwerp- en bouwproces zal worden samengewerkt. ID-Architectuur blijft als centraal aanspreekpunt voor het project functioneren.

Tijdens de ontwerpfase werk ik samen met constructeurs, installatieadviseurs, kostendeskundigen, geluidsadviseurs, bestekschrijvers etc. Tijdens de bouw kan ik u adviseren in het kiezen van de juiste aannemer, dakdekker, stucadoor of timmerman; vakmensen die ervoor zorgen dat het echt een bijzonder project wordt!